MEDIASIND: ''Televiziunea Română a contractat transmisii de evenimente sportive în valoare de 683.621 euro din care 414.771 euro sunt bani cheltuiţi degeaba din bugetul public''

Miscellanea / 11 ianuarie 2022

''Televiziunea Română a contractat transmisii de evenimente sportive în valoare de 683.621 euro din care 414.771 euro sunt bani cheltuiţi degeaba din bugetul public''
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Televiziunea Română a contractat transmisii de evenimente sportive în valoare de 683.621 euro din care 414.771 euro sunt bani cheltuiţi degeaba din bugetul public, a transmis printr-un comunicat de presă Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind - Filiala MediaSind TVR.

    ''După doi ani de procese, obligată de Hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din Dosarul nr.4028/3/2020, conducerea Societăţii Române de Televiziune a fost nevoită să pună la dispoziţia Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind şi a filialei MediaSind TVR cuantumul sumelor cheltuite discreţionar de către administraţie în contractul încheiat cu societatea comercială Playbook International în valoare totală de 683.621,60 euro pentru furnizare imagini de la evenimente sportive. Din răspunsul TVR (ataşat) întocmit în baza informaţiilor transmise de conducerea Departamentului Emisiuni şi Ştiri Sportive reiese că în TVR banii publici se cheltuiesc în total dispreţ faţă de instituţie şi faţă de cetăţeni'', se precizează în comunicat.

    De asemenea, reprezentanţii MediaSind, au menţionat:''În perioada mai 2017-noiembrie 2018, TVR a difuzat pe canalele proprii câteva transmisii sportive de la campionatele de Hockey, de la Campionatele Mondiale de Curling Feminin si Curling Masculin şi câteva episoade din FIS Magazine pentru care a plătit suma de  92.164,46 euro. Inexplicabil, TVR a mai plătit aceleiaşi firme, pentru "evenimente nedifuzate", suma de 34 639,53 euro!''

    Potrivit MediaSind, în perioada septembrie 2017-noiembrie 2018, administraţia TVR a plătit 97.739,89 euro pentru transmisia câtorva meciuri din Liga Italiană de Baschet, Liga Italiană de Volei şi Liga Endessa Baschet.

    ''Halucinant, au fost achitaţi 77.517,83 euro şi pentru «evenimente nedifuzate»! Luând în calcul cei 112.157,36 euro plătiţi în total pentru evenimente nedifuzate şi având în vedere că datoria restantă a TVR către SC Playbook International este de 302.613,87 euro la care se adaugă penalităţile de întârziere, rezultă că din cei 683.621.60 euro contractaţi, 414.771,23 euro sunt bani cheltuiţi degeaba din bugetul public!'', arată sursa citată.

    ''Având în vedere aceste fapte care ne duc cu gândul ori la incompetenţă ori la fapte de corupţie, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu Filiala MediaSind TVR solicită conducerii TVR şi Curţii de Conturi analizeze de urgenţă această tranzacţie comercială, derulată în detrimentul instituţiei publice de presă şi a publicului, iar în cazul în care situaţia o impune, să solicite intervenţia organelor de cercetare penală! Precizăm că în acest proces, Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a fost reprezentat de casa de avocatură coordonată de av. Dan Iordache'', au transmis reprezentanţii MediaSind.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    14 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9761
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb